Een mooie tuin in de zomer

< terug naar startpagina

WINTERAANBIEDING 

Wil je dit jaar optimaal van je tuin genieten? Start dan met onze winteraanbieding bemesting. Je tuin zal prachtig bloeien, het gazon mooi groen zijn en het fruit uit je tuin zal lekkere, smaakvolle vruchten opleveren.

Wanneer je de bodem verbetert, zorg je voor de volgende voordelen:

  • De grond wordt luchtiger, hierdoor ontwikkelen wortels zich beter.
  • De hoeveelheid organische stof in de bodem wordt verhoogd, daar profiteren planten én het bodemleven van.
  • De bodem houdt vocht beter vast, hierdoor hoef je minder snel te beregenen.
  • Je planten zijn vitaal en zo beter beschermd tegen ziektes en plagen.

De bodem is de basis van elke levende tuin. Bacteriën, schimmels, insecten en regenwormen in de grond zorgen dat de voedingsstoffen binnen het bereik van de planten komen. Ze zijn essentieel voor gezonde en vitale planten en bloemen.

Abbing Fertila ®-natuurmest is een onmisbare schakel voor verbetering van het leven in de bodem. Speciaal door Abbing ontwikkeld en te koop in Zeist.

Naast Abbing Fertila ®-natuurmest hebben wij ook een biologische, turfvrije potgrond*, biologische tuinaarde en een biologische aanplant- rozenaarde ontwikkeld. Prachtige producten die passen binnen een duurzame tuin.

* niet geschikt om kleine plantjes op te kweken.

Je Gazon

https://www.abbing.nl/wp-content/uploads/2024/01/Gazon-AZ-mest-smalle.jpg

Gazon-AZ+ : een duurzamere keuze

Nieuw in Gazon-AZ+: stikstofbindende bacteriën. ECOstyle lanceert de eerste meststof die stikstof uit de lucht gebruikt om het gazon te bemesten. De exclusieve stikstofbindende bacteriën binden extra stikstof uit de lucht en zetten dit om in voeding voor de plant. Dit zorgt voor een diepgroen en sterk gazon met indirecte werking tegen mos en onkruid.

Daarnaast bevat de meststof ook nog altijd de gepatenteerde schimmels RhizaMax® en ProtoPlus®. De speciale mycorrhiza-schimmel (RhizaMax®) activeert de groei van de wortels waardoor er een uitgebreider wortelstelstel ontstaat. Hierdoor kan het gras meer water en voedingsstoffen opnemen en is jouw gazon beter bestand tegen droogte. ProtoPlus® is een gepatenteerde protozoa en zorgt voor een efficiëntere en snellere opname van voedingsstoffen uit de bodem.

De korrel is extra stevig en stuift niet. Deze meststof heeft een lange werking en geeft je gazon voor 120 dagen een flinke boost.

https://www.abbing.nl/wp-content/uploads/2024/01/Gazon-AZ-5-scaled.jpg

Gazon onderhoud jaarrond

Bij jaarlijks gazononderhoud zijn de volgende stappen in het voorjaar belangrijk; verticuteren, kalk strooien, bemesten en inzaaien. Verticuteer het gras om de vilt laag en het eventueel aanwezige mos te verwijderen. Bekalken is belangrijk om de zuurgraad van je bodem te optimaliseren, zo voorkom je mos en onkruid en kunnen voedingstoffen beter door het gazon worden opgenomen. Daarna ga je bemesten, zodat het gras lekker kan gaan groeien. Zaai, wanneer nodig,  de kale pekken in met graszaad.

P.S. Na het verticuteren kan je ook eerst een laagje Fertila strooien over het gazon (aanvulling organische stof); na ca 2 weken restanten in borders wegharken. Zie stappenplan

pH-bodemtest

Het meten van de zuurtegraad van de bodem mag niet vergeten worden. Met de pH-Bodemtest weet je de kalkbehoefte binnen enkele minuten. Je weet zo precies hoe zuur de grond is en hoeveel kalk je moet strooien. In een bodem met de juiste zuurtegraad groeien planten beter en nemen ze voedingsstoffen sneller op.

https://www.abbing.nl/wp-content/uploads/2024/01/pH-Bodemtest-2-1-scaled.jpg

Compostmaker

Maak sneller compost voor jouw tuin van je GFT-afval met de Compostmaker. In slechts 6 tot 8 weken maak je van tuinafval waardevolle humus. Gebruik dit ter verbetering van de bodemstructuur van je sier- en moestuin.

Compostmaker bevat actieve bacteriën en voedingselementen die samen een ideale voedingsbodem voor het bacterieleven vormen, die de compostering enorm versnellen. Geen extra zware handelingen, maar eenvoudig uitstrooien over de composthoop, in de compostbak of over de borders.

Juist voor het winterklaar maken van de tuin maak je gebruik van Compostmaker voor je borders. Hiermee wordt de organische kringloop in de tuin gesloten en dient het bladafval in de borders als voedsel voor de bodem. Dit belangrijke proces wordt door de Compostmaker gestimuleerd. Het toevoegen van jouw eigengemaakte humus aan de tuingrond zal de bodemstructuur en het bodemleven aanzienlijk verbeteren.

https://www.abbing.nl/wp-content/uploads/2024/01/compostmaker-2.png

Bestelformulier

Via het bestelformulier kan je zelf de producten selecteren en bestellen. De bestelling kan worden gehaald, maar ook door ons worden thuis gebracht. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op: 0343-513741. Wij helpen graag.

Bemestingscalculator

Wil je dat Abbing uitrekend hoeveel mest je kan bestellen voor je tuin? Gebruik dan onderstaande button, wij rekenen het graag voor je uit.

https://www.abbing.nl/wp-content/uploads/2021/12/abbing-trans-white.png

Volg ons:

https://www.abbing.nl/wp-content/uploads/2021/12/abbing-trans-white.png

Follow Our Activity:

Locatie

Abbing Buitenhof
Odijkerweg 132-134
3709 JJ Zeist

Openingstijden

Tuincentrum en Tuincafé

Maandag t/m vrijdag 09:30 uur – 18:00 uur
Zaterdag 09:00 uur – 17:00 uur
Zondag 11:00 uur – 17:00 uur

Email

info@abbing.nl

Telefoon nummer

0343-513741

Copyright 2024 - Kwekerij Abbing - Alle rechten voorbehouden