creëer thuis ook een urban jungle!

Een urban jungle is een verzameling van planten die samen een oase van groen en leven creëren in de stad. Deze trend zie je nu ook terug in huis. Het is een geweldige manier om wat kleur en levendigheid toe te voegen aan je huis, vooral in de donkere wintermaanden. Bovendien kan het ook helpen om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren.

https://www.abbing.nl/wp-content/uploads/2023/01/urban-jungle-abbing.jpg

Er zijn talloze manieren om een urban jungle te creëren, afhankelijk van de grootte van je ruimte en je persoonlijke voorkeuren. Als je weinig ruimte hebt, kun je kiezen voor hangplanten of stapelbare plantenstandaarden. Als je meer ruimte hebt, ga dan voor grotere planten in grote potten of zelfs een kleine palmboom.

Plant uitgelicht

Goudpalm
Dypsis Lutesceus
Deze luchtzuiverende slanke palm, uit Tanzania, Comoren en Madagaskar, houdt van een lichte standplaats en lust in de zomer een behoorlijk slok water. Ook één keer per week een sproeibeurt is goed tegen ongedierte en stoffige bladeren.

Voeding geeft u één keer in de 2 tot 3 weken, maar alleen in de lente en zomer; herfst en winter zijn rust periode. Verpotten van de palm in het voorjaar één keer in de 2 tot 3 jaar in een 20% grotere pot. Gebruik een laagje kleikorrels en palmen grond.

.

Maak het persoonlijk

Een andere manier om je urban jungle te personaliseren is door het gebruik van verschillende potten en manden. Probeer eens verschillende materialen en stijlen uit om een unieke look te creëren. Bovendien kun je ook accessoires toevoegen zoals kaarsen of geurzakjes om het geheel af te maken.

Met een beetje creativiteit en wat plantenkennis kun je dus eenvoudig een urban jungle creëren in je woonkamer. Het zal niet alleen je huis opvrolijken, maar ook je geest. Probeer het eens en laat je woonkamer stralen met groen!

Van harte welkom in Abbings Jungle!

https://www.abbing.nl/wp-content/uploads/2023/01/urban-jungle.jpeg
Het is belangrijk om te overwegen welke planten het beste passen bij jouw levensstijl en verzorgingsniveau. Sommige planten hebben meer aandacht nodig dan andere, dus het is belangrijk om te kiezen voor planten die bij jouw verzorgingsroutine passen. Als je weinig tijd hebt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor onderhoudsvriendelijke planten zoals sansevieria's of zebraplanten. Onze experts kunnen je hier uiteraard tijdens je bezoek aan Abbing goed in adviseren!

Abbings keuze

Copyright 2022 - Kwekerij Abbing - Alle rechten voorbehouden