Rozen Biënnale bij Abbing op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023

Er is geen bloem zo liefdevol en veelzijdig als de roos. Van oudsher is de roos een symbool van liefde en schoonheid, en dat is geen verrassing, want met haar prachtige bloemblaadjes en delicate geur is ze een waar genot voor het oog en de neus en daar willen wij dit weekend extra aandacht aan geven.

Rozen zijn niet alleen mooi om naar te kijken en te ruiken – ze zijn ook enorm veelzijdig. Ze komen in talloze kleuren en soorten voor, van helder wit tot diep rood, en van kleine minirozen tot gigantische struiken. Bovendien zijn vele rozen tegenwoordig in staat om te bloeien van april tot november, wat betekent dat je altijd wel een roos in bloei zult vinden.

Op initiatief van de Nederlandse Rozen Vereniging staat in bovengenoemd weekend de Roos centraal. Op een viertal locaties in Nederland kunnen de rozen in al hun glorie worden bewonderd en door liefhebbers van struik- , klim- , stam-  en potrozen kunnen worden aangekocht.

De vier locaties zijn: Abbing te Zeist, De Zeeuwse Oase te Kats, De Rozenhof te Lottum en De Wilde te Zutphen.

Vrijwilligers van de Nederlandse Rozenvereniging zullen op dit evenement aanwezig zijn en kunnen alles vertellen over het aanplanten van rozen, de verzorging, bemesting en het snoeien van rozen. Uiteraard hopen wij ook nieuwe leden voor de vereniging te interesseren.

Het is een waar feest voor iedereen die van rozen houdt en een geweldige kans om meer te zien en te leren over de rozenstruiken met zulke prachtige bloemen. Dus als je in de gelegenheid bent naar de Rozen Biënnale te gaan, grijp die dan met beide handen aan – je zult niet teleurgesteld worden!

Wij wensen u een rozenrijke biënnale toe.

Reageren op artikel

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

https://www.abbing.nl/wp-content/uploads/2021/12/abbing-trans-white.png

Volg ons:

https://www.abbing.nl/wp-content/uploads/2021/12/abbing-trans-white.png

Follow Our Activity:

Locatie

Abbing Buitenhof
Odijkerweg 132-134
3709 JJ Zeist

Openingstijden

Tuincentrum en Tuincafé

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur – 18:00 uur
Zaterdag 09:00 uur – 17:00 uur
Zondag 11:00 uur – 17:00 uur (Zondag 24 en 31 december gesloten)

Email

info@abbing.nl

Telefoon nummer

0343-513741

Copyright 2023 - Kwekerij Abbing - Alle rechten voorbehouden